Apotheek Herhaalrecepten – Medisch Centrum Ten Boer – Ten Boer

Apotheek Herhaalrecepten

Recepten verzenden (voor zorgverleners)

digitaal: 500145890@lms.lifeline.nl
fax: 050 3127924
email: info@medischcentrumtenboer.nl

Herhaalservice

De laatste jaren verandert er veel rondom de apotheek en het leveren van medicatie. Regels en bepalingen vanuit de zorgverzekeringen en overheid zorgen ervoor dat we genoodzaakt zijn om de structuur in de apotheek zo efficiënt mogelijk in te richten. Dit is nodig om onze kleine apotheek in de lucht te kunnen houden.

Daarom introduceren wij onze herhaalservice. Deze herhaalservice is een gratis dienst waarbij wij u snel en eenvoudig van uw chronische medicijnen kunnen voorzien. Enkelen van u hebben hier al kennis mee gemaakt.

Bij deze herhaalservice zorgen wij ervoor dat uw herhaalmedicijnen eens in de 3 maanden (afhankelijk van het type medicijn) automatisch voor u klaar staan. U hoeft uw chronische medicatie niet meer aan te vragen via de receptenlijn, per mail of door doosjes van uw medicijnen bij ons in te leveren. Het herhalen gaat automatisch.

Om deze service goed te laten lopen zijn enkele zaken belangrijk.

  • Het is belangrijk dat we precies weten welke medicijnen u chronisch gebruikt. Daarnaast moet de dosering kloppen: dus hoeveel tabletten u per dag neemt.
  • Om alle herhaalmedicatie tegelijk te laten verlopen willen wij u vragen om eenmalig de medicatie die u thuis in uw bezit heeft te tellen. De eerste levering bestaat dan waarschijnlijk uit ongelijke aantallen, maar hierdoor heeft u wel weer van alles evenveel op voorraad.
  • Ondanks het tellen kan het zijn dat u de eerste keer en klein aantal tabletten over houdt. We doen ons best dit zo minimaal mogelijk te houden. Maar door een juiste dosering in het systeem en als u de tabletten juist gebruikt, zal dit eenmalig zijn. We hopen op uw begrip   hiervoor.
  • Geef wijzigingen altijd direct door aan de apotheek. Deze worden vervolgens meteen verwerkt. Nieuwe medicijnen worden in overleg met u opgenomen in de herhaalservice.
  • Geef uw email adres door, zodat wij u kunnen informeren wanneer de medicatie klaar staat. Mocht u geen email-adres hebben, krijgt u bij de levering een briefje mee met de volgende ophaaldatum.

De voordelen op een rij:

  • Wij houden bij wanneer uw medicijnen bijna op zij
  • U hoeft de praktijk niet meer te benaderen voor een herhalingsrecept.
  • U krijgt bericht wanneer uw medicatie klaar staat in de apotheek.

Voor vragen en meer informatie kunt u contact opnemen met de apotheek. Wij staan u dan graag te woord.

Met vriendelijke groet,
Medisch Centrum Ten Boer
RJ Ensing

Tel: 050-3021487